With Kazuyo Sejima 妹岛和世

by Xiang Yiwei, Sun Zhixing, Yao xun and Niu Jing

犬岛博物馆

I had the opportunity of doing a half-year workshop with sejima in Politecnico di Milano, and in the past six months we have learned a lot from her personal views on the uniqueness of the building. This project is in inijima island of Japan. The island used to be an industrial island dominated by mining, but it stopped mining in the later period, and the masses left the island one after another, leaving only a few elderly people. The purpose of this workshop is to revitalize the island through a series of design measures. The idea of our group is based on to see the whole island as an art musuem with some focused areas. Three distinctive bases were selected on the island to make three different art-themed exhibition park, namely the quarry exhibition park, the natural exhibition pavilion above the pit and the the exhibition hall transformed from the copper refinery. When people are travelling from one pavillion to another they are also visiting the beautiful landscapes of the island. We hope that people from other places will gradually come to the island to visit or live with regular or permanent art activities.

我有幸在米兰理工大学(Politecnico di Milano)被选中参与妹岛和世为期半年的workshop,在过去的六个月里,我们从她对建筑独特的个人看法中学到了很多东西。该项目位于日本的犬岛。该岛过去曾是一个以采矿为主的工业岛,但后来却停止采矿,群众纷纷离开该岛,只剩下一些老人。该workshop的目的是通过一系列设计措施振兴该岛。我们小组的想法是基于将整个岛屿视为一个艺术博物馆,并设置一些重点展览场地。在岛上选择了三个具有特色的基地,形成三个不同的艺术主题展览公园,即采石场展览公园,矿坑胡自然展馆和铜炼厂改建的展厅。当人们从一个展馆旅行到另一个展馆时,他们也在参观岛上沿途美丽的风景。我们希望来自其他地方的人们会逐渐来到岛上参观或参加定期或永久的艺术活动,从而使得犬岛重新焕发生机。

Quarry Exhibition Park
To exhibit some stone-made art objects recalling the quarry theme
采石场公园
展出一些石制的艺术品
Quarry Exhibition Park
There are many connections between the architecture and thequarry landscape forming some special space
采石场公园
我们非常关注建筑与周围环境的关系以及通过其相互作用而可能产生的特定的空间功能和形态
Quarry Exhibition Park
There are many connections between the architecture and thequarry landscape forming some special space
采石场公园
我们非常关注建筑与周围环境的关系以及通过其相互作用而可能产生的特定的空间功能和形态
Nature Pavilion
Located on the hill above the lake which was a pit, the simple pavillion creats a viewing platform and provide a space which people can feel the wind blow due to the special volume
自然展馆
位于矿坑湖的上方山丘,几个看似空荡的建筑壳体实际上形成了特定的瞭望台,这里的展览便是特定视线方向上的一些自然场景,同时由于壳体的形态使得内部的人也能感受到微风拂面而来,从而在触觉上也能感受到自然这个主题
Nature Pavilion
It comprises of three parts which are formed along with the shape of the landscape
壳体的形态是根据山丘的形态而来
Factory Pavilion
Transformed from an ex-copper refinery factory, the aim is to fully mantain the existent building and to extend it with a new pure volume. Making the old older and making the new newer
铜工厂展馆
由废弃铜精炼厂改造而来,目的是完美的保存它的历史主体,同时为了满足新的功能面积需要衍生出一个体积类似的新体量,从而与老建筑形成鲜明的对比,相互衬托
Factory Pavilion
The exhibition platforms are suspended in diverse levels to make the space various.
It’s aimed to exhibit some copper art objects
铜工厂展馆
展览平台被悬挂于不同的高度而使得空旷的大空间更具有多样性。
主要展出一些铜制的艺术品